Notisbod notis:

Pembelian karya-karya Nurul Syahida kini boleh didapati secara online melalui ejen Mohamed Feroz atau melalui Karangkraf Mall. Setiap pembelian membolehkan anda mendapat tandatangan dan ucapan khas penulis.

Whatsapp/Hubungi: 019-2254910 (Abg Long)
Berikan (nama)(alamat)(nombor telefon)(kuantiti buku)

Sunday, January 23, 2011

HIT IT

This is the 4th week aku tak ke mana-mana except untuk pergi mencari duit, bertemu lawyer atau untuk kesihatan badan (like attending press screening and conference di Mid Valley atau berjogging di FRIM). Sebenarnya bila dah lama tak keluar ni aku rasa kerja aku banyak yang siap.

Novel dah siap, tapi kena tambah 100 page lagi bagi cukup, so in theory dah siap la, cuma kena tambah baru boleh bagi editor.

Tapi tahun ni memang dimulakan dengan kesibukan. Aku kena ubah mentality. Tahun lepas aku perlukan banyak  fresh air sebab nak counter that whole legal suit drama and hutang issues yang berlaku pada awal tahun. I mean, I had a rough 6 months of my life, I needed the other 6 to refresh myself.

Now I'm refreshed and ready to get back to work. Lepas siap novel ni, aku ada sekuel AKN yang aku nak buat, then projek Zara Amani/Liza Nur, selain one more novel and a teen book. Termasuk itu juga adalah kerja freelance aku yang lain - my press previews, my shirt stories yang Kak Eton dah tanya (dah lama gila tak menulis cerpen untuk DBP) dan juga kerja subtitling. Tahun ni jugak aku nak start buat transcribing, insya Allah.

Gotta widen them expertise, man. A girl gotta live.

Tahun ni kalau nak buat aktiviti pun aku nak carik things yg can make me sweat - stuff like hiking, joging, rafting, boating, climbing. Lepas jog kat Kepong arituh aku sedar aku punya stamina mengalahkan orang ada sakit kanser paru-paru. It's so damn bad. I told Mun I am a 27 year old who thinks like a 35 year old, looks like a 23 year old with a stamina of a 62.

Damn bad.

Tahun ni umur saya 28 tahun. And to tell you the truth, I really like the number. It sounds so lean and mean and spells CAREER. Member aku tanya sama ada aku baru putus cinta ke, tetibe je serius gila fasal career. Taklah. That was 2008-2009. It's 2011 now, it's the year of the clacking (the sound of heels). I just want to be a SALI.

(aku dah bekerja sepanjang malam ke siang, energy aku is over the roof)

2 comments:

Sheeda d' Erythromycin said...

giler best akak..novel bru da siap..pehtu nak buat plak sekuel AKN...gambate!!!

Shai Kamarudin said...

thank u bebeh ^^