Notisbod notis:

Pembelian karya-karya Nurul Syahida kini boleh didapati secara online melalui ejen Mohamed Feroz atau melalui Karangkraf Mall. Setiap pembelian membolehkan anda mendapat tandatangan dan ucapan khas penulis.

Whatsapp/Hubungi: 019-2254910 (Abg Long)
Berikan (nama)(alamat)(nombor telefon)(kuantiti buku)

Monday, March 14, 2011

The Interview

video

Okay, memandangkan aku lupa nak beritahu bila interview aku keluar arituh, (and sebenarnya diorang pon lupa nak bagitau aku bile mende tu keluar), so I took the liberty to upload it. I wanna use a better way to record this thing but it seems that I do not have the proper recording software for tonton.com.my (where you can actually watch this show dengan penuh... kat sini you just see me because I am selfish that way. Hahahaha).

Actually the interview was done awal last month. They called me while I was on my way to CO. Mula2 tak perasan interview dengan siapa, I thought it was just a magazine. I didn't realise it was a TV-Magazine. SAFIYYA pun bukan show yang dah lama macam NONA - but I like the fact that they show young Muslim women at work, which validates the fact that I AM INDEED STILL A YOUNG WOMAN. Hahahardihar.

Oh, kalau nampak aku gemuk dalam video ni, sila sedar bahawa camera adds ten pounds, dicampur the fact that aku mmg dah berisik sikit dari dulu sebab aku sudah less sengsara. Hahaha.

Oh the fact that they said Syahida 28 tahun when I am actually 27 is because I said I'm 28. Saya memang dari dulu kira umur saya mengikut tahun baru instead of my birthday. It makes me less stressed out about masa. That is why I don't wear a watch. I believe if I accept things that I can't change (like the clock), I will be more happy about my life.

Oh this interview was done pada jam 1 tengah hari, so if you see me squinting or macam tak keruan, it's the heat, I tell you.

No comments: