Notisbod notis:

Pembelian karya-karya Nurul Syahida kini boleh didapati secara online melalui ejen Mohamed Feroz atau melalui Karangkraf Mall. Setiap pembelian membolehkan anda mendapat tandatangan dan ucapan khas penulis.

Whatsapp/Hubungi: 019-2254910 (Abg Long)
Berikan (nama)(alamat)(nombor telefon)(kuantiti buku)

Wednesday, March 9, 2011

COVER NOVEL DAH KELUAR!!!!


Haha, sebenarnya dari semalam nak write sth under this title, tapi sebab lepas post the picture in the FB sume org start tanya, I didn't get the chance to explain it.

VN telah ditulis oleh yours truly, first time edited by Anis dan first time designed by Leza. Dua novel sebelum ni (PJ dan AKN) diedit oleh Puan Ecah the newlywed , SH oleh Sue while all my novel sebelum ni didesign oleh Kak Syreen. Why am I telling you all these? Sebab mereka2 inilah yang melayankan kerenahku yang cam celaka ni, menulis dengan cara yang tak konvensional dengan memeningkan kepala para editorku itu, dan meminta design yang boleh buat orang bagi aku jari tengah. Hahahaha.

Design VN kali ni aku betul-betul mintak specific masa jumpa Kak Syreen dulu. Since se designed all of my books, I asked her for "Yellow cover with blue items" and bagi contoh Cecelia Ahern's books to her. Tak lama lepas tu Anis sms and tanya sekali lagi apa yang aku nak. So I said, 

"Something macam buku Cecelia Ahern, seorang perempuan yang pegang blue origami lilies." 

I cringed masa Anis kata dah siap and boleh tengok, but sangat sangat sangat bersyukur sebab itu turns out like this. I am so happy to see a girl on the cover with origami flowers (although bukan lilies but what the heck, no biggie). So, Cik Leza, ailebiu lah!

VN is written at the most sembab time of my life - filled with melancholy of seeing the world around me evolves, melihat orang yang aku satukan akhirnya berkahwin, dan kawan yang dulu anak cuma satu, sekarang dah dua sementara aku masih di takuk lama picking up pieces, dealing with new life and a court case. So whenever you are reading it, plese be reminded that I was really in a dark place of a time masa tu. Hahahaha.  

I made this because I thought to myself I do not want to sit and weep about myself. I wanna get revenge and make money out of it. Thus.... this is for all the girls (and guys) out there yg telah berdepan dengan pelbagai jenis lahanat dan manusia jahanam dalam hidup. :P

Novel ni akan keluar bulan empat nanti, and I will update you guys about it from time to time kalau tetibe ada penukaran ke apa ke. But for now, enjoy the cover. Hahaha.

10 comments:

Miss CJ said...

Seperti novel ini didedikasikan untukm ku. Oh!

Cover novel ada peningkatan. Bagus bagus!

YanaYeir said...

tak sabar ............bile ni ?

Sheeda Minhaj said...

Warghhh!!..gembiro smpai rse nak gigit kuku kaki sndrik..lawo siot kak cover(seriously tak pernah lg jumpe cover novel dr prima yang cun meletop gtuh)...cepat ah kluarrrrrr!!!!!!!!!!!!!!

amri said...

oooouhh~
i love the color!
very the girlish! :P

anak en lee said...

huhuu..

di sini pun aku ingin membuat ancaman akan ke rmh mu di jalan gobek sekiranya novel yg ini tidak disign oleh kamu ye!
hahahahahahahaha...
** sila bersedia dgn terjahan aku nnti! ;p

very the chomelllzzz cover itu weihhhhh....sila keluar cepat!!! =)

Shai Kamarudin said...

Jis - novel untuk "kita-kita" hehehe
Yana - April nanti. :)
Sheeda - jangan gigit weh, potong dgn kepit kuku je. pastu gi pedi. hehe
Irma - yeah first time for everything eh? hahaha
angah - ko nak ancam aku, tunjukkan, buktikan. jangan cakap je lebih

nad said...

aku suka..

peace_bbj88 said...

esok da 1hb April .. maner buku nyerrr .. xdek pon lagggiiikkkk ....


[ape2 pon moge2 cepat smpai pengeluaran nyer ke tempat saya .. ]

Shai Kamarudin said...

nad - yeyyyy nad suke! :))

dijah - haha, kalau BP kata April, tu biasanya maknanya nak dekat akhir april. :P

peace_bbj88 said...

kire klu xnk tunggu April .. kabo kuo Mei je la senang .... =)