Notisbod notis:

Pembelian karya-karya Nurul Syahida kini boleh didapati secara online melalui ejen Mohamed Feroz atau melalui Karangkraf Mall. Setiap pembelian membolehkan anda mendapat tandatangan dan ucapan khas penulis.

Whatsapp/Hubungi: 019-2254910 (Abg Long)
Berikan (nama)(alamat)(nombor telefon)(kuantiti buku)

Thursday, March 19, 2020

UNCLE BOS MAMA di Portal Ilham

The first few chapters of my new book UNCLE BOS MAMA boleh didapati di Portal Ilham

Click on the book to go to the link!

Jatuh cinta dengan seorang itu mudah. Tetapi bagaimana kalau jatuh head over heels dengan satu keluarga?

Joshua punya perniagaan yang dibanggakan dan kehidupan sosial yang boleh tahan. Tetapi dia sukakan ketenangan dan disebabkan sejarah masa lalu, dia tidak fikir akan menjadi seorang suami dan memiliki keluarga sendiri. Dia sudah menerima hakikat bahawa dia seorang loner yang akan bersendiri seumur hidupnya.

Wanita bujang itu bernama Fish. Hidupnya kacau-bilau. Dia punya anak tanggungan yang ramai. Lelaki yang disukainya dalam diam sepertinya tidak akan membalas cintanya. Dia tidak pasti dia mampu membayar bil bulan ini dan dia bekerja dengan majikan yang datang dari neraka.

“Mungkin ada masanya I rasa nak cekik-cekik dia orang. Tapi they are my responsibility sebab I sayang dia orang. Dia orang tu family.” - FISH

Shaina yang perasan dirinya lawa suka bermain cinta dan bergaduh dengan adik perempuannya. Shairil yang berkerusi roda suka memerhati macam perisik misteri. Shaila si kecil yang lasak seolah-olah kelahiran semula seorang ninja. Campur dengan adik angkat mereka si Faiq yang kuat cembeng tetapi cukup menarik hati, mereka mewarnai hidup Fish dari sehari ke sehari.

Apa yang berlaku apabila ada pertembungan di antara dua dunia ini? Apabila seorang lelaki jatuh cinta pada bukan hanya seorang wanita, tapi seluruh keluarganya?

“Uncle Bos Mama ni, bos mama kita orang.” SHAILA

To order: whatsapp ABANG LONG at www.wasap.my/60192254910
or visit Karangkraf Mall





3 comments:

sofieadie said...

saya sanggup tunggu...demi tak nak mood tersangkut....
sob sob sob...novel yang akan dikenang bila pengeluaran dia...ingat novel ni, terus teringat musim covid huhuhuhuhu

hanee said...

Dah baca Uncle Boss Mama :)
Novel cik tak pernah menghampakan saya <3
Terima kasih kerana masih terus menulis novel >_<
Bye!

Shai Kamarudin said...

sofieadie - dah berjaya dapatkan dah kan? Enjoy!!! :D

hanee - tq tq tq for the nice words!!! :D