Notisbod notis:

Pembelian karya-karya Nurul Syahida kini boleh didapati secara online melalui ejen Mohamed Feroz atau melalui Karangkraf Mall. Setiap pembelian membolehkan anda mendapat tandatangan dan ucapan khas penulis.

Whatsapp/Hubungi: 019-2254910 (Abg Long)
Berikan (nama)(alamat)(nombor telefon)(kuantiti buku)

Monday, September 19, 2016

AWAK SUNGGUH PERFECT - the novel that caused it all...

Oh my God, guys. I am so sorry for forgetting about the blog. I had been busy with work (ada projek translation 30 episod yang telah menyebabkan aku tak bercuti raya dengan aman dan cam, "What? Dah September?"). As soon as I was able to take a breather, I was told that buku baru dah masuk (dan keluar) printer.

Soooo....


Panjang cerita kelahiran buku ni. Asalnya aku nak tarik balik sebab aku nak start projek baru dan aku tak nak ada something looming inside my mind. So I wrote my editor an email untuk officially take the manuscript back, but then Encik Ali email me back saying "permohonan awak untuk tarik balik ditolak."

I was like, What? How can you reject me taking back my manuscript???? But then I decided, o well, let's just see the editor to explain the situation, because he was of the idea that I was trying to send it to other publishers.

(here's the thing, sending my book to another publisher is never something that I had thought about. I would have done that ages ago when I was approached by some of the newer publishers during my PLAIN JANE years. the truth is, I am so comfortable with Karangkraf since I've started with them that changing my publisher is not ideal).

So I explain to him that I plan to stop writing for now sebab aku dah kehabisan idea (at least idea yang publishable. Idea yang merapu dan tak publishable memang banyak) dan the book industry is at its low sekarang since GST and kebanjiran novel dan publisher baru. I wanted my mss back sebab kalau tak dapat publish tahun ni, banyak yang I have to change since there are dates, songs based on those dates, dan event backdrop yang berkaitan the dates. I thought that if diorang taknak publish, then it's better that I take it back so that I can start anew with my project.

Ramai sangka aku merajuk, except my former AKU KAN NOVELIS editor Ecah, who totally understood where I was coming from. She was like, "Yelah, mestilah nak tarik balik kalau nak berhenti kan, supaya tak ada benda tu dalam fikiran". Oh my God, I thank You for Ecah.

So anyway, they decided to put my book in the schedule dan keluarkan tahun ni bulan Julai. And then somehow, tak jadi and delay sampai Oktober. Me being the pessimist who would think worse, decided untuk tak promote langsung before September, sebab aside from busy dengan kerja, I thought it would get delayed again. Tup-tup in early September ALAF keluar gamba kata dah print.

I was like, "What? But I haven't done anything!!!" and cecepat study camna nak guna photoshop (sebab akak yang dah tua ni dah malas nak belajar teknologi zaman sekarang).

So, for now, here's the details: the book is called AWAK SUNGGUH PERFECT, dan dipublish under banner ALAF 21 (kenapa? Sebab skrg Buku Prima fokus only on seram dan thriller.. or something like that). Untuk pembelian, mohon berikan maklumat seperti dibawah bagi urusan pos:
1. Nama Penuh.
2. Alamat Lengkap dan Poskod.
3. Nombor hp.
4. Nama yang mahu dicatitkan dalam buku.
Harga: RM27 + RM6 Kos POS LAJU.
Pembayaran melalui Maybank atas nama: Mohamad Feroz Bin Mohammad Zaini.
Nombor akaun - 112045101747.
Boleh kirimkan maklumat diatas samada melalui PM, sms atau whatsApp ke nombor 019 2254910 (Abang Long)

Setiap pembelian (for now) akan dapat:

sementara stok masih ada


7 comments:

aina majid said...

Soalan..itu button ke? Kalau ye camna nk clip kan dia sbb sy sgt clueless.

Shai Kamarudin said...

oh bukan. itu fridge magnet yg belakangnya ada bottle opener

sofie adie said...

wah!!!kita baru je beli kelmarin...heheheh tak sabar punya pasal..terus grab bila pergi popular. sayang rasa nak baca...takut kalau baca, nanti buku tu dah habis dan...tak ready lagi untuk menghabiskan bacaan tu....

melainkan....kak shai ada rancangan untuk novel seterusnya....heheheh..

thanks for the book akak!

Erni Hasmiza said...

Kak Syai, I'm already brought this novel and its totally awesome... and so kesian kat Khad sbb kna tipu dengan bff dia sendiri T_T

Anonymous said...

i'm your fan since Plain Jane.
Keep writing.
i enjoy every bit of your work.
hello from the other side!

Zairini Deraman said...

Lama sy mencari buku baru awak... Deeply falling in love with you.

Shai Kamarudin said...

sofie - haha, thannk youuu. tapi memang tak ada perancangan setakat ni. perlukan pengalaman hidup yang lebih jitu untuk menulis lagi
erni - thanks!!! hehe, itulah hakikat kehidupan kekadang.... dia cam the opposite of friendship Zulaikha dan Nurain in "SOALNYA HATI"
Anonymous - Thank you for your support! Will do. Will try!
Zairini - Oh terima kasih byk2!!! Harapnya akan terus support la ya! :D