Notisbod notis:

Pembelian karya-karya Nurul Syahida kini boleh didapati secara online melalui ejen Mohamed Feroz atau melalui Karangkraf Mall. Setiap pembelian membolehkan anda mendapat tandatangan dan ucapan khas penulis.

Whatsapp/Hubungi: 019-2254910 (Abg Long)
Berikan (nama)(alamat)(nombor telefon)(kuantiti buku)

Thursday, January 28, 2021

KENAPA ADA MASANYA AKU SUKA/DUKA


Did I write another e-book? Yes, I did.

Why? Sebab aku banyak idea yang takcukup kuat untuk jadi novel penuh, dan rasa kesian dengan watak2 dalam otak aku yang kekal dalam otak aku sebab tak ada tempat nak dilepaskan. I am thankful that I finally found E-Sentral, where I can finally give them the place to go.

Apa ada dalam ADA MASANYA AKU SUKA/DUKA? Lima cerita, serta bonus cerpen tentang karakter2 dr "MIE & YOU" (Click HERE to buy). Cerita tentang wanita yang ditinggalkan, cerita tentang gadis yang naif, cerita tentang rakan-rakan yang jengkel, cerita tentang lelaki yang pening, dan kisah perempuan yang menyibuk. 

Will there be another one? Planningnya nak keluarkan satu lagi koleksi cerpen akhir tahun ni, kalau berkesempatan.

Bila nak keluar physical book? Bukan tak nak keluarkan, tapi industri buku sangat teruk sekarang dan pandemik made it worse, dan banyak lagi penulis yang tunggu giliran buku keluar. I realised even if I send one now, it would take a looooong time before it comes out. Maybe 2022 or 2023. So for now, ebook it is. Memang banyak benda nak kena belajar, tapi pandemik ni mengajar aku yang you just have to learn new things. Norma baharu, yo.

Adakah kau rindu nak jumpa readers and promote buku mcm dulu2? SANGATTTTTTT. Tapi tulah... haih... but I still continue to read all messages and reviews, baik dan buruk, and thankful kepada semua yang masih sudi beli buku Nurul Syahida/Shai Kamarudin ni.

Kenapa guna nama Shai Kamarudin? Memang sejak dulu lagi nak guna nama tu instead of Nurul Syahida. Tapi dulu masa join Buku Prima, diorang tak berapa nak ngam dengan nama Shai Kamarudin tu sebab time tu penulis semua guna nama gempak. Memandangkan aku tanak nama gempak, aku kata "Guna ajelah nama sebenar". Ahahaha. So now I finally got to use the name that I have always wanted to use. Yay!

Kenapa guna tajuk ADA MASANYA AKU SUKA/DUKA? Sebab nak bagi muat cover. Ya, itu aje alasannya. Aku nak cover tu penuh dengan tajuk and it was the first thing that came to my mind that fit the whole cover. I am a simple writer with simple reasons for doing things. Ahaahaha.

Di mana nak dapatkan ADA MASANYA AKU SUKA/DUKA? Di E-Sentral! Hanya perlu download apps e-sentral reader di Google Playstore, and then boleh baca buku anda offline through your phone or laptop. 

*Download esentral HERE
*Boleh beli ADA MASANYA AKU SUKA/DUKA HERE only at RM10!

2 comments:

Alien Oren said...

yeay!!! ada jugaklah buah tangan dari kak shai untuk merawat kebosanan sepanjang pandemik ni.

Anonymous said...

Love it. Thanks